Hypotheek berekenen

Hypotheek

Wanneer u een eigen huis wenst aan te kopen is de kans bijzonder groot dat u er voor zult willen kiezen om een hypotheek af te sluiten. Een hypothecaire lening maakt het mogelijk om een lening af te sluiten voor een zeer groot bedrag welke specifiek de aankoop van vastgoed als doel heeft. Het is met behulp van een dergelijk krediet dan ook perfect mogelijk om een bedrag te lenen waarmee u een grote investering zoals vastgoed probleemloos kunt financieren en dat ook nog eens tegen een betaalbare kostprijs. Het spreekt voor zich dat u als kredietnemer bij een hypothecaire lening wel steeds rekening dient te houden met strenge voorwaarden. Het is uiteraard niet meer dan normaal dat de bank namelijk zoveel mogelijk zekerheid zal willen in verband met de terugbetaling van de lening. Bent u van plan om binnenkort een hypothecair krediet af te sluiten? Lees dan snel even de informatie die is terug te vinden in dit artikel.

Verschillende hypotheekvormen

Het is vandaag de dag mogelijk om een hypothecair krediet op verschillende manieren af te sluiten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een gewone hypothecaire lening af te sluiten, maar het is eveneens mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek aan te vragen. Welke vorm van hypothecaire lening u uiteindelijk zult aanvragen is ook deels afhankelijk van uw eigen voorkeur. Lang niet iedereen staat er namelijk om te springen om alleen maar intresten te betalen en niet van het afgesloten krediet zelf af te lossen. Doet u dat wel en kiest u met andere woorden toch voor een hypothecaire lening op afbetaling, dan wordt de resterende schuld na iedere afbetaling kleiner en daalt uiteraard eveneens de maandelijkse intrest die moet worden betaald. Een hypothecaire lening op afbetaling is hoe dan ook ruimschoots de voordeligste hypotheekvorm op de markt. Wanneer u zo weinig mogelijk kosten wenst te betalen is een hypotheek op afbetaling dan ook absoluut de interessantste keuze.

Meer dan één hypotheek afsluiten

Het komt steeds vaker voor dat mensen aan één hypotheek niet meer voldoende hebben. Wanneer u bijvoorbeeld de restanten van uw eerste hypothecaire lening aan het afbetalen bent kan het idee al snel gaan spelen om een nieuw krediet aan te vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aankoop van vastgoed in het buitenland of aan een tweede huis welke u wenst te verhuren. Het is perfect mogelijk om een tweede hypotheek aan te vragen op voorwaarde dat uw inkomen hiervoor voldoende toereikend is. Daarnaast is het eveneens mogelijk dat er wordt gevraagd om een hypotheek te nemen op een huis dat reeds is afbetaald. Dat klinkt misschien ongewoon, maar het zorgt er wel voor dat de kostprijs van uw lening aanzienlijk kan worden gedrukt. Meer dan één hypotheek afsluiten is dus mogelijk, maar alleen voor mensen die financieel over voldoende mogelijkheden beschikken.